FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.helppp.fora.pl Strona Główna
->
PRZEPISY
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie GMT
Skocz do:
Wybierz forum
Ogólne
----------------
REGULAMIN
ORGANIZACJA
PRZEDSTAW SIĘ
KALENDARIUM
Baby, ach te baby...
----------------
MODA I URODA
ZDROWIE
MĘŻCZYŹNI
KOBIETY O KOBIETACH
PLOTECZKI
WSPOMNIENIA
MIŁOŚC, ZWIAZKI, UCZUCIA
MAMA
PROBLEMY
Zycie kulturalne
----------------
MUZYKA
KSIĄŻKA
FILM
Fiuu Bździuu
----------------
HUMOR
CIEKAWE STRONKI
PRZEPISY
HOBBY
Cos dla mężczyzn
----------------
MOTORYZACJA
KOMPUTERY I NIE TYLKO
KOBIETY
GRY
HydePark
----------------
WSZYSTKO I NIC
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
ardna
Wysłany: Śro 15:36, 02 Sty 2008
Temat postu: Śledź po żydowsku
1 kg sledzi (platy solono- matiasy)
6 duzych cebul
paczka rodzynek sultanek
1 sloik przecieru pomidorowego
karton mleka
olej
przyprawy do smaku
jak przyzadzic:
sledzie powinno sie robic 24 h przed podaniem
sledzie zamoczyc na kilka godzin w mleku( aby nie byly tak slone)
nastepnie przygotowujemy sos:
obrac i pokroic cebule w paseczki wlozyc do garnka zalac olejem tak by ylo go(oleju) do polowy zawartosci cebuli- dusic to na malym ogniu, gdy cebula zacznie przybierac kolor brazowy dodac do niej rodzynki przypray i przecier pomidorowy chwilke gotowac i odstawic aby ostyglo.
nastepnie kroimy sledzie w paseczki lub kostke wkladamy odrobine do miski i przekladamy sosem i tak do wyczerpania zapasow
odstawic na kiloka godzin i....
SMACZNEGO !!
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group Airhead theme by
Zarron Media
2003
Regulamin